Trainingsacteur

Toegankelijk en doelgericht

trainingsacteur-renate

Trainingsacteren

In 2015 startte ik mijn bedrijf ‘Renate Acteert!’, waar alles wat ik met plezier doe, samenkomt. Sindsdien werk ik als trainingsacteur.

Weerbaarheids/agressietrainingen
Als trainingsacteur voer ik heel diverse opdrachten uit, maar de nadruk ligt toch wel op weerbaarheidstrainingen in de zorg. Dat vind ik enorm waardevol om te doen, omdat heel mensgerichte zorgverleners met alle goede bedoelingen, hun eigen grenzen nogal eens vergeten.

Gesprekstechnieken
Gesprekken voeren doen we allemaal. Maar hoe bereik je daarin nu het resultaat dat je voor ogen hebt? Met een paar aanwijzingen van de deelnemer over het type mens, of de wijze van benadering, speel ik de rol met voldoende uitdaging voor de ander.

Assessments
Rollenspellen worden ook ingezet om te testen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie, of dat er ontwikkeling tot het op een goede manier vervullen van die functie mogelijk is. Vooraf neem ik met je door wie de kandidaat is en waar we op gaan letten. Ik zorg ervoor dat de kandidaat laat zien wat hij of zij kan.

Wil je mij boeken als trainingsacteur?

Bel me dan op 06 292 14 710 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Mijn CV ontvang je als je dat wilt, als dat relevant voor je is.

Afstand is voor mij geen probleem; ik rij regelmatig het hele land door. 

renate-paars
"In een training voor leidinggevenden had ik als trainer het genoegen met Renate van Laarhoven samen te werken. Ze werd ingezet als trainingsactrice om lastige gesprekken met medewerkers te oefenen. Als actrice wist ze zich zo goed in te leven in haar rollen, dat één van de deelnemers tijdens een oefengesprek wanhopig zei: “Dat zegt ze in het echt ook altijd!” In de voor – en nabespreking wist Renate uitstekend aan te geven wat zij nodig had om met haar “optreden” meerwaarde te creëren voor de groep en voor mij als trainer. Ik kan een samenwerking met Renate van harte aanbevelen. Opmerkingen van de deelnemers aan deze training: • Vooral het oefenen met casussen was fijn. • Het oefenen met een acteur bleek toch heel fijn te zijn. • De inzet van een trainingsacteur was heel waardevol. • Het oefenen met de actrice was heel leerzaam en ook om te zien wat er bij anderen in de groep gebeurde. • Het oefenen met acteur en reflecteren op je valkuilen en kwaliteiten in een gesprek waren heel leerzaam. • Van het oefenen met de acteur en het observeren van anderen heb ik het meest opgestoken."
edward-preger
Edward Preger - FocusXL
Ontwikkelspecialist

Wat voor type trainingsacteur ben ik?

Verwacht van mij geen scheldkanonnades of overmatig geschreeuw – tenzij je daar als opdrachtgever expliciet om vraagt. Ik ben ervan overtuigd dat  extreem gedrag tijdens een rollenspel het leerproces hindert, omdat de deelnemer zich mogelijk overweldigd voelt en dan niet in staat is om op een natuurlijke manier te reageren.

In mijn visie is het belangrijk dat ik tijdens het theoretische gedeelte van de training de groep leer kennen en hun individuele behoeften kan beoordelen. Ik merk dat dit het beste wordt bereikt door introductieactiviteiten en interactie met de trainer die mij helpen het ontwikkelingsniveau van de groep in te schatten. Hierdoor kan ik mijn acties afstemmen op de behoeften en vaardigheden van de deelnemers.

Mijn doel is altijd om een uitdagende, maar veilige omgeving te bieden waarin deelnemers hun vaardigheden kunnen oefenen en hun capaciteiten kunnen ontwikkelen. We herhalen rollenspelscenario’s zo vaak als nodig is, om deelnemers te helpen zekerder te worden in hun werk.

Ik kijk er naar uit om met je samen te werken!